МРАМОР ИЛИ ГРАНИТ – КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩИЯ МАТЕРИАЛ ЗА КУХНЕНСКИЯ ПЛОТ

Едно от най-добрите решения е да изберете за кухненския плот естествен камък – мрамор, гранит, варовик и др. Най-често клиентите се спират на мрамора и гранита. Но как да разберете, кой от двата камъка е по-подходящ за вашата кухня?

Гранитът

Той е твърд, здрав и плътен. Това означава, че не се драска лесно, не се пука и чупи, не поема вода – качества, които сами по себе си са безкрайно ценни за един кухненски плот. Добавете невероятното разнообразие от цветови нюанси, едрина на зърното и конфигурации на структурата, разкрити и подчертани умело от нашите майстори. Това е възможност да получите уникален плот, пасващ отлично на вашата кухня – красив, функционален, надежден, с лесна поддръжка и дълъг живот. Ако мебелите ви са вече готови, преценете ще издържат ли тежестта на гранитния плот.

Мраморът

Той е по-порест, поема течностите и задържа петна, по-уязвим е за въздействието на киселини. Добре е да го обработвате периодично със запечатващ продукт.

Изберете го, ако често правите сладки. Смята се, че хладната му повърхност е перфектна за изработката им. Мраморът създава усещане за елегантност, лукс и достолепие. Когато е добре обработен, предизвиква истинско възхищение, при това всеки къс има неповторим колорит и рисунък.

Мрамор, гранит или друг естествен камък – каквото и да изберете, няма да сбъркате. Особено ако поверите изработката на добри майстори.

-->