КАК ДА ПРИЛОЖИМ МРАМОРА В ИНТЕРИОРА

Интериорните решения в дома, изваяни от мрамор, имат способността никога да не излизат от мода. Той придава тежест и лукс на обзавеждането, създава специфична атмосфера на топлота и сигурност, въпреки несправедливата си слава на студен материал.

В съвременните тенденции основното правило при употребата му е умереност и функционално съчетаване с дърво и модерни материали. Можете да го използвате за оформянето на изящна колона в дневната, за стъпала от мрамор, подпрозоречни плотове, настилка на пода или цокъл около камината. Понякога са достатъчни само няколко акцента – красиви мраморни предмети.

Класика е приложението му като плотове за кухня, но стои добре и като гръб. Барплотовете едновременно разделят и обединяват дневните сетове. Банята от мрамор е много изискана, особено в комбинация с метал и стъкло.

Елегантният камък има своето специално място в екстериора. Облицовките и настилките от него са надеждни и трайни. В уникални акценти в двора могат да се превърнат различни мраморни изделия – вази, кашпи, чешми и т. н.

Многообразието от цветови нюанси и прошареност осигурява най-точния избор във всеки конкретен случай. Съчетанието между характера на всеки къс, обработката и приложението му го превръщат в неповторим, което пък гарантира индивидуалност на дизайнерските решения.

Имайте предвид, че мраморът изисква грижлива поддръжка, за да запази благородното си излъчване и красивия си вид.

-->